Stage bij
ProCalor

Stageopdracht: Kwaliteitsraamwerk voor Inkoop- en Montageprocessen bij ProCalor

Bedrijfsprofiel:
ProCalor is een innovatieve technische handelsorganisatie die zich toelegt op het bieden van technische oplossingen om woningen gasloos te maken. Het bedrijf ontwikkelt en levert warmtepompen, apparatuur voor warmteterugwinning en componenten voor zeer lage temperatuur warmtenetten. De focus van ProCalor ligt op het bevorderen van een gasloze toekomst voor de gebouwde omgeving. ProCalor’s producten en oplossingen zijn nieuw op de Nederlandse markt.

Opdrachtomschrijving:
ProCalor heeft diverse interessante afstudeeropdrachten beschikbaar voor gemotiveerde studenten die willen bijdragen aan de verdere verduurzaming van de gebouwde omgeving. Eén van deze opdrachten richt zich op het ontwikkelen van een kwaliteitsraamwerk voor de inkoop- en montageprocessen van de componenten en assemblages die nodig zijn voor het gasloos maken van woningen.

Achtergrond:
Voor het realiseren van gasloze woningen zijn een groot aantal verschillende componenten nodig. Deze componenten worden geïnstalleerd door diverse vakmensen in woningen en wijken. Bovendien worden deze componenten geleverd door meerdere leveranciers, vaak gevestigd in verschillende landen. Het is van cruciaal belang dat deze componenten en assemblages aan vooraf bepaalde kwaliteitscriteria voldoen om de betrouwbaarheid en efficiëntie van gasloze systemen te waarborgen.

Jouw opdracht:
Als stagiair(e) krijg je de verantwoordelijkheid om een kwaliteitsraamwerk te ontwikkelen en implementeren voor de componenten en assemblages die worden ingekocht door ProCalor. Dit raamwerk zal dienen als een gestructureerde set van eisen en criteria waaraan deze componenten moeten voldoen, zowel bij inkoop als bij levering. Het kwaliteitsraamwerk omvat onder andere:

  • Wettelijke voorschriften: Onderzoek en identificeer de relevante nationale en internationale wet- en regelgeving met betrekking tot de gasloze technologieën en systemen.
  • Technische specificaties: Bepaal de technische specificaties en normen die van toepassing zijn op de componenten en assemblages.
  • Maatnauwkeurigheid: Definieer de vereiste maatnauwkeurigheid voor de componenten om een goede pasvorm en functionaliteit te garanderen.
  • Slijtage en onderhoud: Stel criteria op voor slijtagebestendigheid en onderhoudsgemak om de levensduur van de componenten te maximaliseren.
  • Gebruiksgemak en verwerkbaarheid: Overweeg aspecten van gebruiksgemak en verwerkbaarheid om de installatie en bediening te optimaliseren.
  • Geluid en trillingen: Definieer normen met betrekking tot geluidsniveaus en trillingen om het comfort in de woning te waarborgen.
  • Capaciteit: Bepaal de vereiste capaciteit van de componenten om aan de energiebehoefte van gasloze systemen te voldoen.

Naast het ontwikkelen van het kwaliteitsraamwerk voor inkoop- en montageprocessen, omvat deze opdracht ook de noodzaak om gedetailleerde procesbeschrijvingen en implementatievoorstellen voor kwaliteitswaarborging te ontwikkelen. Deze aspecten zullen cruciaal zijn voor het waarborgen van de naleving van het kwaliteitsraamwerk en het verbeteren van de inkoop- en montageprocessen. Dit project is ideaal voor een technisch bedrijfskundige met interesse in het vastleggen van kwaliteitseisen en het verbeteren van inkoop- en montageprocessen voor componenten en assemblages. Tijdens de stage zul je samenwerken met professionals in de branche en krijg je de kans om je analytische en organisatorische vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien draag je bij aan de verdere groei van ProCalor en speel je een sleutelrol in het realiseren van een gasloze toekomst voor Nederlandse woningen.

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en deel uit te maken van een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzaamheid?
Solliciteer dan nu voor deze boeiende stageopdracht bij ProCalor en stuur je CV en motivatiebrief naar info@procalor.nl met vermelding van
” Kwaliteitsraamwerk voor Inkoop- en Montageprocessen bij ProCalor – [Je Naam]”. We kijken uit naar je sollicitatie en de mogelijkheid om samen te werken aan een duurzamere toekomst.

Voor eventuele vragen kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Thymen Kristen.