Stage bij
ProCalor

Stageopdracht: Optimalisatie van het Logistieke Proces
voor Gasloze Woningprojecten bij ProCalor

Bedrijfsprofiel:
ProCalor is een jonge en innovatieve technische handelsorganisatie die zich toelegt op technische oplossingen voor het gasloos maken van woningen. Het bedrijf ontwikkelt en levert warmtepompen, apparatuur voor warmteterugwinning en componenten voor zeer lage temperatuur warmtenetten. De visie van ProCalor is gericht op het bevorderen van een gasloze toekomst voor de gebouwde omgeving en haar producten en oplossingen zijn nieuw op de Nederlandse markt.

Opdrachtomschrijving:
ProCalor biedt een boeiende afstudeeropdracht voor een student die wil bijdragen aan het verder verduurzamen van de gebouwde omgeving. Deze opdracht richt zich op het optimaliseren van het logistieke proces voor het gasloos maken van 5.000 woningen per jaar, waarbij diverse logistieke aspecten aan bod komen.

Achtergrond:
Het logistieke proces van ProCalor omvat verschillende stappen, waaronder het inkopen van goederen, transport en inklaring, opslag, verzamelen en uitleveren, en het verwerken van retouren. Dit proces is van cruciaal belang voor het succes van grootschalige gasloze woningprojecten. Het moet zowel op korte als op lange termijn gepland worden en vereist criteria voor voorraadbeheer. Verschillende aspecten spelen een rol, zoals contractuele afspraken met klanten, doorlooptijden van productie en transport, opportunities in de pijplijn, leveranciersrisico’s, en verstoringen in de supply chain.

Jouw opdracht:
Als afstudeerstagiair(e) krijg je de verantwoordelijkheid om het logistieke proces van ProCalor te optimaliseren en te structureren. Jouw taken omvatten onder andere:

  • Het analyseren van het huidige logistieke proces van ProCalor, inclusief de identificatie van knelpunten en inefficiënties.
  • Het ontwikkelen van praktische handvatten en criteria voor het voorraadbeheer van artikelen, rekening houdend met verschillende variabelen.
  • Het in kaart brengen van supply chain risico’s en het formuleren van strategieën voor risicobeheer.
  • Het opstellen van aanbevelingen voor het verbeteren van de doorlooptijden, het minimaliseren van voorraadkosten en het optimaliseren van de logistieke goederenstromen.

Je zult nauw samenwerken met het logistieke team en andere relevante afdelingen binnen ProCalor. Deze afstudeeropdracht is ideaal voor een bedrijfskundige student die geïnteresseerd is in logistiek, supply chain management, en het vertalen van externe ontwikkelingen naar praktische oplossingen voor het bedrijf. Door bij te dragen aan de optimalisatie van het logistieke proces, speel je een essentiële rol in het waarborgen van een efficiënte en succesvolle uitvoering van gasloze woningprojecten, waarmee je direct bijdraagt aan een duurzame toekomst voor de Nederlandse gebouwde omgeving.

Ben je klaar voor deze uitdagende afstudeeropdracht en wil je deel uitmaken van een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzaamheid?
Solliciteer dan nu voor deze interessante stageopdracht bij ProCalor en help mee aan de groene revolutie in de gebouwde omgeving! Stuur je CV en motivatiebrief naar info@procalor.nl met vermelding van “Optimalisatie van het Logistieke Proces voor Gasloze Woningprojecten bij ProCalor – [Je Naam]”.
Voor eventuele vragen kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Thymen Kristen.